Jenever & Gin Festival Groningen

White Mamba – Witbier 5%

White Mamba – Witbier – 5%

De White Mamba is een frisssss witbier. Een aromatische doordrinker perfect voor in het zonnetje.

Kleur

Dit Witbier heeft een helder-bleek aanzicht, die je meteen doet denken aan een zonnige dag op het terras. Zoals het hoort dus.

Geur

Heel veel citrus geuren en voor sommige zelfs lychee. Ook limoenblad komt naar voren. Dat komt vooral door de Amerikaanse hopsoorten die gebruikt worden. Een klein beetje kruidigheid laat niet van zich afweten door de kardemom die erin zit.

Smaak

De geur zet zich goed door in de smaak. Je proeft vrijwel direct de citrussmaken en zelfs een beetje citroenschil. Voor diegene die de lychee roken, die is nu sterk aanwezig. De prikkelige koolzuur maakt de witbier af.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.