Jenever & Gin Festival Groningen

Wenneker

Merk: Wenneker
Type: Dry Gin
Jaar van oprichting: 1693
Land: Nederland
Distillery: Wenneker Distilleries, Roosendaal
Master Distiller: Jan Hermans
Omschrijving: Wenneker Elderflower Dry Gin wordt samengesteld uit 6 distillaten: jeneverbessen, limoenbloesem, citroen, sinaasappel, koriander en vlierbloesem.
Afgezien van zuiver water en de passie van de vakman wordt niets toegevoegd. Het resultaat is een frisse, heldere gin met de delicate smaak van Elderflower.
Wenneker Elderflower Dry Gin wordt samengesteld uit 6 distillaten: jeneverbessen, limoenbloesem, citroen, sinaasappel, koriander en vlierbloesem.
Afgezien van zuiver water en de passie van de vakman wordt niets toegevoegd. Het resultaat is een frisse, heldere gin met de delicate smaak van Elderflower.

Botanicals (NL naam) Jeneverbes, limoenbloesem, citroen, sinaasappel, koriander en natuurlijk vlierbloesem
Alcoholprecentage: 0.4%
Perfect Serve G&T: Wenneker Elderflower Dry Gin, Fever Tree Elderflower Tonic, aardbeien
website: www.wenneker.nl
Smaak: Frisse, heldere gin met de delicate smaak van elderflower.
Nose: Klassiek neus van jeneverbes en koriander met een vleugje citroenzest en vlierbloesem.

Taste: Een volmondige gin met een rijk mondgevoel. Smaken van koriander en jeneverbes leiden tot een uitbarsting van citroen, gevolgd door bloemige tonen, nog wat meer citrus, een vleugje vanille en daarna geurige vlierbloesem.
Finish: Frisse afdronk van florale en citrus tonen.

 

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.