Jenever & Gin Festival Groningen

Warner Edwards Gin

 

Merk: Warner Edwards Gin

Stijl: New Western

Opgericht: 2009

Land: Engeland, Harrington

Distillery: Warner Edwars Distillery

Master Distiller:  Tom Warner en Sion Edwards

Omschrijving: Twee vrienden van de universiteit sinds 1997 , Sion Edwards en Tom Warner beiden boeren zonen, speelden al lang met het idee iets samen op te zetten en het werd gin! De keuze viel op Toms boerderij, Falls Farm omdat daar een hele goede bron van water is voor de gin (56 % is water!). Er zitten vele botanicals in die ze niet alle maal prijs geven maar jeneverbes, coreander, cardomom en vlierbes (elderflower) zijn sterk aanwezig! De gin wordt op barley basis (gerst) gemaakt.
Voor de Sloe gin worden lokale sleedoorn bessen gebruikt om Harrington Farm heen.

Botanicals:  Jenerbes en… geheim!

Alcohol: 44 %

Perfect Serve: met Double Dutch Tonic en

Website: http://www.warneredwards.com  en www.andrekerstens.nl

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.