Jenever & Gin Festival Groningen

Vørding’s Gin

 

Merk: Vørding’s Gin
Type: Cedar wood infused dry gin from Amsterdam
Jaar van oprichting: 2014
Land: Nederland
Distillery: Onder de Boompjes
Omschrijving: Vørding, een geboren en getogen Amsterdammer met een liefde voor gin en een passie voor perfectie. Eigenwijs als hij is begon hij met de zoektocht naar zijn eigen perfecte recept. Het resultaat is een zijdezachte Nederlandse gin; de perfecte drank in een cocktail of puur in een glas.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes, sinaasappelschil, kaneel, cederhout
Alcoholprecentage: 45%
Perfect Serve G&T: Droge neutrale tonic met appel en kaneel
Smaak: Een basis van sinaasappel, jeneverbes en kaneel, en de licht rokerige en volle smaak van gebrand cederhout
Nose: Een frisse geur van citrus en sappige jeneverbes
Taste: Citrus en citroen, gevolgd door licht rokerig cederhout.
Finish: Pittige verbena, cederhout en koriander als nasmaak

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.