Jenever & Gin Festival Groningen

VL92 Gin

Merk: VL92 Gin
Type: Historische gin
Jaar van oprichting: 2010
Land: Nederland
Distillery: H. Van Toor Jz.
Master Distiller: Leo Fontijne
Omschrijving: VL92 Gin, vernoemd naar een historisch Vlaardings zeilvrachtschip, is de zoektocht van twee vakidioten naar hun ultieme gin. De benadering is zowel historisch als experimenteel. Vanuit de jenevertraditie vormt de volle smaak van moutwijn het fundament voor een uitdagende en complexe gin.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes,Engelwortel,Bittere Sinasappel,Korianderzaad,Korianderblad,St. Janswortel,Iriswortel,
geheim.
Alcoholprecentage: 41.70%
Perfect Serve G&T: Fentimans Tonic en schijfje gember
website: www.vl92.com
Smaak:
Nose: Moutwijn, jeneverbes, citrus
Taste: Zacht mondgevoel, jeneverbes, zoetje
Finish: Complexe citrus

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.