Jenever & Gin Festival Groningen

Tropical Ralphie – Weizen 5%

Tropical Ralphie – Weizen 5%

Een frisse, soepele, ietwat troebele Weizen vernoemd naar de eerste werknemer van Two Chefs Brewing. Echt een fruitmand in een glas.

Kleur

De Tropical Ralphie geeft door zijn troebele aanzicht een licht gouden kleur. Hiervoor komen alle gele tropische kleuren bij elkaar.

Geur

Doe je neus boven het glas en je ruikt de zachte geur van banaan. Stop je neus wat dieper in het glas en krijgt meteen de wat zuurdere tonen door, zoals ananas, maar ook de iets minder tropische vruchten zoals appel en citroen.

Smaak

Je krijgt direct een vol mondgevoel zoals een Weizen je dat hoort te geven, romig. De verschillende hopsoorten geven je de tropische smaak met uiteindelijk een licht bittere afdronk.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.