Jenever & Gin Festival Groningen

Three Corners Yuzu Distilled Dry Gin

Merk: Three Corners Yuzu Distilled Dry Gin

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 1883

Land: Nederland

Distillery A.van Wees

Master Distiller: Fenny van Wees

Omschrijving: Deze gin is als onze Premium gin 100% gedistilleerd in de Amsterdamse Driehoekstraat. Bereid van 2 frisse distillaten: 50% Yuzu distillaat afkomstig uit Japan en 50% traditioneel Gin-distillaat van jeneverbessen, limoen, coriander en nog zo wat. Een delicate combi afgemaakt op een drinksterkte van 42%. Niet koud gefiltreerd. De Yuzu Gin, verdient het evenals onze Premium Gin om puur gedronken te worden, maar in een mix met een exclusieve tonic is zij ook niet te versmaden.

Alcohol: 42%

Perfect Serve: Met Indi Tonic

Website: www.de-ooievaar.nl

Nose: Dat is aan u

Taste: Proef en ervaar

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.