Jenever & Gin Festival Groningen

Three Corners Premium Distilled Gin

 

Merk: Three Corners Premium distilled Dry Gin

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 1883

Land: Nederland

Distillery: A.van Wees

Master Distiller: Fenny van Wees

Omschrijving: gedistilleerd in de Amsterdamse Driehoekstraat, volgens onze traditionele Gin-receptuur van jeneverbessen, limoen, coriander en nog zo wat. Deze ‚instapgin’ is op basis van 50% graanalcohol en 50% Gin-distillaat afgemaakt op een drinksterkte van 42%.

Niet koud gefiltreerd.Een frisse, tintelende Gin van superieure kwaliteit.

Botanicals Jeneverbes, limoen, coriander en nog een aantal kruiden

Alcohol: % 42%

Perfect Serve: Met Indi Tonic

Website: www.de-ooievaar.nl

Nose: Dat is aan u

Taste: Proef en ervaar

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.