Jenever & Gin Festival Groningen

Three Cents Tonic Water

Merk Three Cents

Stijl Tonic Water

Land Griekenland

Omschrijving Three Cents Tonic Water was created to elevate your gin & tonic experience to new heights. It is produced by combining the finest spring water with high quality natural quinine with very little natural aromas so as to maintain the aromatic profile of each gin. Like all Three Cents sodas the Tonic Water is created by pumping carbon dioxide into the drink at high pressure so as to remain extra fizzy for a longer period of time. The drawing of the cinchona tree on the label highlights its main ingredient and origin.

Perfect Serve 

Bitter Burst-Perfect Gin & Tonic

INGREDIENTS

50ml Premium Gin

150ml Three Cents Tonic Water

METHOD

In a tall glass pour ice cold premium gin, top up with Three Cents Tonic Water and carefully add ice cubes one by one so not to lose carbonation. Garnish with a fresh lemon zest.

ORIGIN

Adding Gin to Tonic water originated in India during the 19th century. Malaria was a deadly disease at that time and so it was common to mix water with quinine as a remedy. They added gin to their tonic water to cut its bitter taste. Finally, they added a citrus touch and the drink quickly became world’s most famous mixed drink.

Tips

Adding gin straight from the freezer, helps you lower the temperature of the drink and therefore helps you keep the effervescent character of the drink for much longer.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.