Jenever & Gin Festival Groningen

Three Cents Lemon Tonic

Merk Three Cents

Stijl Lemon Tonic

Land Griekenland

Omschrijving

The main idea behind Three Cents Lemon Tonic was to highlight the 3 Greek varieties of lemons and create a genuinely refreshing tonic water for your cocktails and long drinks. By blending the aromas and flavors of yellow lemons, limes and bitter oranges from the Mediterranean region, high quality natural quinine and carbonated spring water, they have managed to create a lemon tonic unlike any other.

Perfect Serve 

Citric Explosion-Vermouth Cooler

INGREDIENTS

50ml Bianco Vermouth

100ml Three Cents Lemon Tonic

Mint Leaves

METHOD

Pour fresh vermouth over cubed ice in a wine glass, add fresh and aromatic mint leaves, stir to release their flavor and top up with Three Cents Lemon Tonic. Garnish with mint spring.

ORIGIN

In Southern Mediterranean regions, fresh mint is used for its refreshing and herbal qualities in teas and lemonades. Taking inspiration from this refreshing combination and using vermouth’s botanicals we created an apperitivo style drink to highlight the complexity of Mediterranean lemons.

Tips

For a non-alcoholic variation just add mint to a glass with Lemon Tonic. You can also substitute mint with your herb of choise

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.