
Three Cents Ginger Beer
Merk Three Cents
Stijl Ginger Beer
Land Griekenland
Omschrijving
The Ginger Beer is one of the smoothest sodas in existence, an indispensable bar mate for the bartender. It is a naturally sweetened, non-alcoholic beverage with fresh ginger and spices combined with carbonated natural spring water perfect for punches, non-alcoholic cocktails and mules. Three Cents Ginger Beer, made of fermented ginger from India is a delicious choice for those who love fresh ginger itself and enjoy its long-lasting spicy aftertaste.
Perfect Serve
Gingery Warmth
Caribbean Mule
INGREDIENTS
50ml Spiced Rum
100ml Three Cents Ginger Beer
2 dashes Angostura Bitters
METHOD
In a tall glass add the Spiced Rum over cubed ice, add Angostura bitters to your liking and top up with Three Cents Ginger Beer. Garnish with a freshly squeezed lime wedge.
ORIGIN
The “Mule” cocktail family started almost a century ago with the Moscow Mule, a mix of vodka and ginger beer. Since then lots of twists have emerged making “Mules” an essential part of every bar’s cocktail program.
The popularity of Ginger root and spices in Caribbean cuisine along with rum’s obvious popularity in the region, makes this combination a classic twist for every rum lover.
Tips
Create your own mule by replacing the rum with the spirit of your choice. We recommend London Dry gin with muddled cucumber slices
Bestel nu je tickets

Over het festival
Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.
Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.