Jenever & Gin Festival Groningen

Three Cents Aegean Tonic

Merk Three Cents

Stijl Ginger Beer

Land Griekenland

Omschrijving

In order to enhance the flavor of their tonic with the spirit of the Mediterranean, Three Cents came up with a truly authentic product. A Greek tonic that could be enjoyed alone as a beverage or as a mix for long drinks and cocktails, Aegean Tonic. Three Cents Aegean Tonic Water is as light and refreshing as the Mediterranean Sea breeze. A pleasant revitalizing tonic water made by high quality natural quinine, cucumber, basil and other herbs, spices and citruses from the Greek land. A tonic water so invigorating and sharp that will bring your long drinks and cocktails to life.

Perfect Serve 

Aegean Essence- Aegean Spritz

INGREDIENTS

40ml Bitter Aperitif

10ml Jasmine Liqueur

100ml Three Aegean Tonic

METHOD

In a double old fashioned glass pour the Bitter Aperitif followed by the Jasmine liqueur over cubed ice and top up with Three Cents Aegean Tonic. Garnish with a freshly cut cucumber slice.

ORIGIN

The Spritz is the protagonist of the Apperitivo trend. It was first created in the 1800’s in Veneto, Italy. The first evolution of spritz arrived in the early 1900’ when siphons for carbonated water became widely available and made it possible to make a sparkling spritz. Over the years, the drink has grown up with infinite variety of possible additions, such as ours, which is driven by the versatility of our Aegean tonic’s aromatic cucumber and basil profile.

Tips

You can replace Jasmine with the liqueur of your choice but or a true Greek experience we recommend trying Mastiha liqueur with a strawberry garnish.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.