Jenever & Gin Festival Groningen

The Stillery First

 

Merk: The Stillery’s  First
Type: Amsterdam Sipping Vodka
Jaar van oprichting: 2015
Land: Nederland
Distillery: Distilleerderij De Tweekoppige Phoenix
Master Distiller: Pascal Peeters
Omschrijving: Het avontuur begon ooit op een zolderkamer vanuit een wetenschappelijke nieuwsgierigheid naar een oud ambacht. Door veel zelfstudie en experimenteren werd de oude kunst van het distilleren blootgelegd. Sinds 2015 maken Pascal en Robin The Stillery’s First. The Stillery’s First is een spelt vodka op basis biologische ingredienten. Het gebruik van spelt moutwijn geeft de vodka hinten van witte chocolade en amandel mee.
Botanicals (NL naam). The Stillery’s First is een vodka en maakt geen gebruik van botanicals.
Alcoholprecentage: 40%
Perfect Serve: The Mokum Mule ; 40ml The Stillery´s First, 175ml Aqua Monaco Gingerale,  1 druppel Feebrothers Blackwalnut Bitters, Ijs, Garnituur van verse munt
Taste: licht zoete amandel en de romigheid van wittechocolade
Nose: Zoete  Amandel en witte chocolade
Finish: licht zoet

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.