Jenever & Gin Festival Groningen

Tanqueray No. Ten

Tanqueray No. TEN is gedistilleerd met Tanqueray’s vier botanische ingrediënten waaraan frisse citrus en kamillebloemen aan toe zijn gevoegd in Tiny Ten, de distilleerketel waar de gin naar vernoemd is. Grapefruit en kamille zijn direct te herkennen in de geur. De smaak is een combinatie van jeneverbes, vers geperste citroensap, sinaasappel en grapefruit, terwijl witte peper en koriander diepte toevoegt. Deze volle en ronde smaken zorgen voor een zachte gin met een lange afdronk.

Perfect serve

Ingrediënten:

35 ml Tanqueray Ten

150 ml Fevertree tonic

Schijfje grapefruit voor de garnering

 

Recept:

Vul een Copa glas tot de rand met ijsblokjes

Schenk 35 ml Tanqueray No. Ten in het glas

Voeg daar 150 ml Fevertree tonic aan toe

Maak de gin & tonic af met een schijfje grapefruit als garnering

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.