Jenever & Gin Festival Groningen

Sylvius Gin

 

Merk: Sylvius Gin

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 2011

Land: Nederland

Distillery Onder de Boompjes (1658)

Master Distiller: John de Lange

Omschrijving: Klassieke London Dry Gin die bij het mixen van smaak verandert naar anijs en dan Sinaasappel

Botanicals Jeneverbes, Angelica, Korianderzaad, karwijzaad, hele citroen, sinaasappelschil, lavendel, alba kaneel, ster anijs, zoethout

Alcohol: % 45%

Perfect Serve: Fever Tree Indian Tonic, schijfje appel

Website: www.sylviusgin.com

Nose: lekker

Taste: ook lekker

Finish: super lekker.

Serieus: We hebben geen “tasting notes” laten maken door iemand.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.