Jenever & Gin Festival Groningen

Star of Bombay

 

Merk: Star of Bombay

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 1761 (recept)

Land: England

Distillery: Laverstoke

Omschrijving: De Star of Bombay is een super premium gin die de uitzonderlijke balans van BOMBAY SAPPHIRE versterkt met twee extra exotische specerijen (Bergamot uit Italië en muskuszaad uit Ecuador) en een langzame destillatiemethode. Het hogere alcoholpercentage van 47,5% zorgt ervoor dat het citrus en jeneverbes aroma nog beter tot hun recht komen.

Botanicals jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel,

Alcohol: 47,5%

Perfect Serve:

Perfect serve: Vul een collinsglas met ijsblokjes. Voeg 50ml Star of Bombay en 100ml premium tonic toe. Werk af met zeste van sinaasappel.

Website: www.bombaysapphire.com

Nose: Hints of rootiness, with dried flowers but also underlying spice. The classic notes of green and piney juniper, angelica and coriander have been intensified but ambrette is immediately apparent.

Taste: Classic juniper pine intensified by bergamot, fresh complex citrus and piquant spice with hints of rootines.

Finish: Long and lingering finish.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.