Jenever & Gin Festival Groningen

SIEGFRIED RHEINLAND DRY GIN

 

Merk: SIEGFRIED RHEINLAND DRY GIN
Type: CLASSIC DRY GIN
Jaar van oprichting: 2014
Land: DUITSLAND
Distillery: EIFFEL DESTILLERIE, Ahrweiler
Master Distiller: J.P. Schütz
Omschrijving: “Siggi” is een regionaal destillat uit de Rheinromantiekstreek. Subtile maar complex, fijn uitgewogene compositie van 18 botanicals met Lindenbloesem als hoofbotanical.
DOUBLE GOLD en 95,7 pt. op de WSA 2015 = de beste Duitse Gin ooit! GOLD San Francisco SC 2015, DOUBLE GOLD China SA 2015, German Destillery of 2015 New York SA.
Botanicals (NL naam) 18 regionale botanicals waarbij de lindenbloesem de hoofdrol speelt.
Alcoholprecentage: 41%
Perfect Serve: G&T Keep it simple and focused!
website: www.siegfriedgin.com
Smaak: Verse lavender en prikkelende gember gaan over in angelica wortel en peper. The jenever bes is duidelijk aanwezig begeleidt door de lindenbloesem voor een warme finish.
Nose: Fijne citrus geuren van de bitter orange begeleidt door tijm, cardamon en jenever bessen. Harmonisch complex.
Finish: Warm met de smaak van lindenbloesem

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.