Jenever & Gin Festival Groningen

Rutte Old Simon

Merk: Rutte Old Simon
Type: Genever (oude)
Jaar van oprichting: 1872
Land: Nederland
Distillery: Rutte Dordrecht
Master Distiller: Myriam Hendrickx
Omschrijving: Old Simon Genever bevat typisch Nederlandse ingrediënten, maar ook andere ingrediënten die kenmerkend zijn voor Simons unieke creativiteit zoals noten, foelie en selderij.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes geroosterde walnoten en hazelnoten koriander engelwortel enkele geheime extracten en specerijen
Alcoholprecentage: 35%
Perfect Serve: G&T Martinez
Smaak:
Nose: Subtiele granen en kruiden, een vleugje hazelnoot.
Taste: Licht, nootachtig, aangenaam
Finish: Fluweelzachte nasmaak.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.