Jenever & Gin Festival Groningen

Rutte Dry Gin

Merk: Rutte Dry Gin
Type: Dry Gin
Jaar van oprichting: 1872
Land: Nederland
Distillery: Rutte Dordrecht
Master Distiller: Myriam Hendrickx
Omschrijving: Wij zijn in onze archieven gedoken en hebben de oude aantekeningen van Simon Rutte erbij gepakt. Het resultaat is een vertrouwde en toch complexe Dry Gin voor in een gin & tonic of een klassieke cocktail.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes iriswortel koriander engelwortel bittere sinaasappelschil venkel kassie
Alcoholprecentage: 43%
Perfect Serve: G&T Rutte Gin Basil Smash
Smaak:
Nose: Zwarte peper met tropische noten van ananas, hibiscus en citrus, met als onderliggende smaak jeneverbes.
Taste: Lichte citrussmaak met grapefruit, een vleugje venkel en jeneverbes, met milde engelwortel.
Finish: Helder, licht en droog

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.