Jenever & Gin Festival Groningen

Rutte Celery Festival Ginever

Rutte Celery Festival Ginever
Jaar van oprichting: 1872
Land: Nederland
Distillery: Rutte Dordrecht
Master Distiller: Myriam Hendrickx
Omschrijving: Speciaal voor het Gin Festival , maakt Rutte een connectie tussen heden en verleden én tussen 2 prachtige producten. Er is een mooie blend gemaakt van Rutte’s Celery Gin én jenever die 2 jaar op vaten van Amerikaans eiken gerijpt is. Het resultaat is een aangename smaakvolle ‘ginever’, waarin de complexe tonen van hout, graan en kruiden goed naar voren komen. Net als bij de reguliere Celery Gin is de selderij niet als zodanig te herkennen, maar geeft het geheel een hartig, verfijnd tintje. Een bijzonder product dat zowel door gin-, jenever- én whiskyliefheb- bers gewaardeerd kan worden. Drink hem puur, met ijs, of in de mix!

Alcoholprecentage: 43%

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.