Jenever & Gin Festival Groningen

Opihr

 

Brand: Opihr
Type: London Dry Gin (Oriental Spiced Gin)
Year started: 2013
Country: Engeland
Master Distiller: Joanne Moore, Master Distiller No7
discription: Opihr opent je zintuigen naar de rijke aroma’s van de oude spiced route. Ontdek de exotische intensiteit van het Oosten; Staartpeper uit Indonesië, zwarte peper uit India en koriander uit Marokko, met de hand geplukt om een unieke gekruide gin te creëren.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes Staartpeper uit Indonesië Zwarte peper uit India Koriander uit Marokko
Alcohol: 42.5%
Perfect Serve: G&T Klassieke G&T met een schijfje gember of een sinaasappelschil.
website: opihr.com
Flavour: Opihr Oriental Gekruide Gin heeft noten van Citrus evenwichtig met de rijke, aardse aroma’s en een zachte specerijen. Opihr belichaamt de exotische intensiteit van de Oriënt, het ontwaken van de zintuigen met een nieuwe stijl van jenever.
Nose: Een gedurfde intense oosters gekruide gin; gladde zachte parfum noten, warme aardetinten kruidachtergrond noot in evenwicht gehouden met een scherpe uitbarsting van citrus uit de kruiden en fruit schillen.
Taste: Een ongelooflijk zachte, afgeronde London Dry Gin met een kamfer, een vleugje zoetheid gecombineerd met oosterse specerijen. Speciaal gemengd tot een zachte kruidige smaak die blijft hangen zonder intensiteit te creëren.
Finish Lange lengte met een zachte gebarsten zwarte peper en specerijen afwerking.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.