Jenever & Gin Festival Groningen

NOTARIS 10yrs

Merk Notaris

Stijl 100% moutwijnjenever

Opgericht 1987

Land NLD

Distillery Branderij “De Tweelingh”

Master Distiller Ad vd Lee

Omschrijving    Authentieke Schiedamse moutwijnjenever

Botanicals Jeneverbes, steranijs, zoethout, sinasappelschil, citroenschil, kaneel

Alcohol % 40%

Perfect Serve Puur op kamertemperatuur

Website             www.houseofhermanjansen.com

NOTARIS 10yrs

      • Geur: Intens, gedroogd fruit, mout, brooddeeg, venkel, groen hout, noten, cacao, vanille en chocolade.
      • Smaak: Typisch, fijn graanachtig, aroma’s van caramel en geroosterde mout, delicate houtsmaak, zoet, licht bitter, lang en evenwichtig
      • 10 jaar gerijpt op eikenhouten vaten.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.