Jenever & Gin Festival Groningen

Nordés

 

Merk: Nordés
Type: Atlantic Galician Gin
Jaar van oprichting: 2012
Land: Spanje/Galicië
Distillery: Nordés/ Vedra,close to Santiago de Compostela.
Omschrijving: De gin laat zich omschrijven als extreem aromatisch. Een intense gin met kenmerken van balsamico, eucalyptus, laurierblad, mint en duidelijke tonen van wit fruit. Het is een gin die zich niet makkelijk laat vergelijken met andere gin stijlen.
Botanicals (NL naam) De basis en de ziel van het distillaat is een “wine spirit” van de Albariño druif. Deze druif die veel in Galicië gecultiveerd wordt is de ziel van dit mooie distillaat. Tevens zijn de 6 “botanicals” van de gin afkomstig uit Galicië wat het plaatje van een streekproduct met eigen gezicht complementeert.
Alcoholprecentage: 40%
Smaak:
Nose: Een evenwichtige aromatische gin met hints van witte bloemen, citroen verbena en gember, in harmonie met hints van eucalyptus, laurier en munt. Delicate bloemige en fruitige aroma’s, begeleid met een subtiel aroma van de jeneverbes.
Taste: Fris en fruitig aroma met retro-old fashion vleugje laurier en jeneverbes

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.