Jenever & Gin Festival Groningen

Napue

Merk: Napue
Type: New Western Gin

Jaar van oprichting: 2013

Land: Finland

Distillery: Kyrö Distillery Company, Isokyrö

Master Distiller: Kalle

Omschrijving: Het idee om een rogge distilleerdij te starten is – net als een groot deel van de Finse bevolking – ontstaan in een sauna. De locatie waar de Rye Rye distillers hun distilleerketels moesten plaatsen, werd al de volgende dag bepaald. Twee jaar later werd de productie gestart in een beroemde oude kaasfabriek in het dorpje Isokyrö (Finland). Nog geen jaar later (2015) won The Kyrö Distillery Company de prijs voor de beste gin in een gin en tonic.

Botanicals: Rogge, moerasspirea, duindoornbessen, cranberries en berkenblad

Alcoholpercentage: 46,30%
Perfect Serve G&T: Schweppes Premium Mixer Original Tonic, gegarneerd met cranberries en rozemarijn

Smaak: Volle kruidige smaak met een finish van peper en berken

Nose: Kruidig en fris met de essentiële oliën van moerasspirea en citrus

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.