Jenever & Gin Festival Groningen

Marula Gin

Merk Marula Gin

Stijl New Western Gin

Opgericht 2015

Land Belgie            

Omschrijving      

Geïnspireerd door het fenomeen van dronken olifanten in Afrika, besloten 2 jonge Belgen een exclusieve, originele gin te ontwikkelen. Hierbij maken ze gebruik van unieke botanicals, stuk voor stuk typerend voor de plaats waar ze vandaan komen: Jeneverbes (Toscane, italië), lavendel(Provence, Frankrijk), Rozenblaadjes (Kazachlan, Bulgarije), Koriander(Rajasthan, India), Orange Blossom(Valencia, Spanje) en last but not least: Marula(Windhoek, Namibië), de verboden vrucht van de olifantenboom.

Botanicals Zie hierboven

Alcohol %40%

Perfect Serve: Fever Tree Clementine of Med, jeneverbes, rode pompelmoes

Website: www.marulagin.com

Noseuidelijke toetsen van de marulavrucht                   

Taste: Prachtig gelaagd, met eerst de fruitige smaak van marula en oranjebloesem gevolgd door de kruidigheid van koriander.

FinishLavendel en rozenblaadjes zorgen voor een mooie zoete afdronk.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.