Jenever & Gin Festival Groningen

Martini Riserva Speciale Rubino

Stijl: Italian Vermouth

Opgericht: 1863

Land: Italië

Distillery: Turijn

Master Distiller: Beppe Musso

Omschrijving: Deze Vermouth di Torino werd gecreëerd op basis van zorgvuldig gekozen Italiaanse wijnen en kruiden, die 2 maanden lang gerust hebben in traditionele houten tino vaten. Op deze manier geven de martinimeesters waardering aan de traditionele wijze waarop de eerste martini werd gemaakt. Rubino wordt geproduceerd van de Langhe Doc Nebbiolo om een volle kruiden en complex smaak te creëren met een lange afdronk. distel, rood sandelhout

Botanicals alsem, absinthium, pontica, vulgaris, chamomile, cinchona schors, rabarber, heilig

Alcohol: 18%

Perfect Serve: Vul een groot wijnglas tot de rand met ijs, voeg 100ml Martini Riserva Special Rubino toe en vul een zelfde deel aan met premium tonic. Garneer met een uitgeknepen partje limoen en een zoethoutstokje.

Website: www.martini.com

Nose: aroma’s van zwarte peper, aardbeien, frambozen en rode bessen met alsem en

Taste: zeer fruitig met rode bessen, die aangevuld wordt met hinten van droge alsem,

Finish: milde zoetheid en fruitige rode bessen in een lange met verfrissende kruiden, kruiden aroma’s zwarte peper en een zeer zwakke tint van bosrijke tannines gebarsten peper, slepende alsem

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.