Jenever & Gin Festival Groningen

Martini Riserva Speciale Ambrato

 

Merk: Martini Riserva Special Ambrato

Stijl: Italian Vermouth

Opgericht: 1863

Land: Italië

Distillery: Turijn

Master Distiller: Beppe Musso

Omschrijving: Deze Vermouth di Torino werd gecreëerd op basis van zorgvuldig gekozen Italiaanse Botanicals alsem, absinthium, pontica, vulgaris, chamomile, cinchona schors, rabarber, wijnen en kruiden, die 2 maanden lang gerust hebben in traditionele houten tino vaten. Op deze manier geven de martinimeesters waardering aan de traditionele wijze waarop de eerste martini werd gemaakt. Ambrato wordt geproduceerd van de Moscato d’Asti DOCG wijnen om een honingzoete vermouth met een licht bitteresmaak te creëren. heilig distel, rood sandelhout

Alcohol: 18%

Perfect Serve: Vul een groot wijnglas tot de rand met ijs, voeg 50ml Bombay Sapphire toe en vul aan met een premium tonic. Garneer met een uitgeknepen partje limoen en een zoethoutstokje.

Website: www.martini.com

Nose: alsem aroma met een ongeloofelijke complexiteit aan kruiden, honing,

Taste: bittere alsem smaak wat in evenwicht gehouden wordt door honing, aangevuld door

Finish: bloemige noten van vlierbloesem en kamperfoelie, die aangevuld worden met kamperfoelie, bloemige noten en een zeer zwakke hint van vers gebarsten peper met kruidnagel pittige citrus en groene kruiden notities. Rijp boomgaard fruit komen langzaam naar boven met noten van witte bloesem en aardbei bestrooid met zwarte peper verfrissende citrusvruchten en hints van zwarte peper

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.