Jenever & Gin Festival Groningen

Mahon

Merk: Mahon Gin Xoriguer

Stijl: Distilled Gin

Opgericht: 1784

Land: Spanje, Menorca, de ENIGE ter wereld gin met een appelatie; GIN de Menorca

Distillery: Xoriguer

Omschrijving: Mahon gin is een van de aller oudste gins. Toen de Engelsen Menorca overheersten, was er een duidelijke behoefte aan gin. Er was een tekort aan graan dus werd er gestookt met wijnalcohol. Het stoken is nog steeds met hout! Na de distillatie wordt de gin nog enige tijd gerijpt op grote houten vaten.

Botanicals Jeneverbes, wijnalcohol en ingredienten die alleen bij de familie bekend zijn.

Alcohol: 38%

Website: www.xoriguer.es en www.kerstensspirits.nl

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.