Jenever & Gin Festival Groningen

Lowlander I.P.A

Merk: Lowlander Beer

Stijl: Botanically Brewed Beer – American I.P.A.

Opgericht: 2016

Land: Nederland

Omschrijving: Lowlander Beer brouwt bier met botanicals, geïnspireerd op de reizen van Nederlandse ontdekkingsreizigers naar verre landen en de overvloed aan de kruiden en specerijen die zij mee terug namen. Met een passie voor distilleren en voor het herontdekken van Nederlands brouw erfgoed maakt Lowlander bieren met minstens zoveel karakter en smaak als de eerste Nederlandse ontdekkingsreizigers hadden.

Gebrouwen met koriander en witte thee.

Fruitig, hop en bitters met een verfrissende toets van specerijen.

Nederlandse avonturiers namen vanuit het verre oosten vaak aapjes mee terug, die ze vervolgens inwisselden om hun schuld af te betalen in de barren waar ze net iets te dorstig waren geweest. Onze i.p.a., met tonen van de rijke specerijen uit Azie, is een ode aan deze avonturiers en ondernemende handelsgeest.

Botanicals: koriander, witte thee

Alcohol: 5%

Website: www.lowlander-beer.com

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.