
Merk P. Loopuyt & Co Distillers
Stijl Super Premium Gin
Opgericht (1772)
Land Nederland
Distillery P. Loopuyt & Co Distillers
Master Distiller Jaco van der Leun
Omschrijving: Super Premium gin of basis van 12 apart gestookte botanicals
Botanicals
Lavendel, verse sinaasappelschil, grapefruitschil, verse framboos.
jeneverbessen, kinabast, nootmuskaat, koriander, kardemom, Inca bessen,
moerbeibessen, en gojibessen,
Alcohol % 45,1%
Perfect Serve
Loopuyt GT:
1. Neem een copa.
2. Vul die met ijsblokjes.
3. Voeg 50 ml Loopuyt Gin toe.
4. Top af met ¾ flesje Loopuyt tonic.
5. Snij een half takje limoengras schuin af.
6. Roer de GT licht door met het limoengras en laat het in het glas.
Loopuyt Gin Ginger
Glas:
Copa
Ingrediënten:
50 ml Loopuyt Gin
Flesje Loopuyt Gingerbeer
Limoen
Methode:
1. Neem een Copa.
2. Vul die met ijsblokjes.
3. Voeg 50 ml Loopuyt Gin toe.
4. Top af met Loopuyt Gingerbeer.
5. Pers een kwart limoentje uit in het glas en voeg die toe aan het drankje.
6. Stirr.
Garnering:
Snij een kwart passievrucht en voeg toe bovenop de cocktail Voeg een schijfje
gember toe. Serveer desgewenst met een rietje.
Website www.loopuyt.com
Nose Fris, citrus, floraal
Taste Complexe smaak, aanvankelijk fruitig en bloemig, vervolgens kruidig
Finish Mooie langdurige aangenaam frisse, licht zoete en kruidige afdronk
Bestel nu je tickets

Over het festival
Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.
Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.