Jenever & Gin Festival Groningen

Langley’s No. 8 Gin

 

Merk: Langley’s No. 8 Gin

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 1920, Brand in 2013

Land: Engeland, Birmingham

Distillery: Langley’s Distillery

Omschrijving: Langley’s Distillery heeft sinds de oprichting in 1920 al vele prijzen gewonnen en is nog altijd in het bezit van de familie Palmer. Voor deze klassieke Gin worden 8 botanicals (niet vrijgegeven) gebruikt. “Connie”, de kleinste Engelse koperen ketels, geproduceerd in 1960 door John Dore & Co, worden gebruikt om een zeer constante Gin mee te maken. Het resultaat: een uiterst klassieke en kwalitatief zeer hoogstaande Gin! Met een zeer zachte afdronk!

Botanicals Jeneverbes, en 7 andere geheime ingredienten

Alcohol: 41,7%

Perfect Serve: Tonic met een schijf grapefruit en een takje basilicum

Website: www.langleysgin.com en www.kerstensspirits.nl

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.