Jenever & Gin Festival Groningen

Hooghoudt Premium Jenever

Merk Hooghoudt Premium Jenever

Stijl Jonge Jenever

Opgericht 1888

Land Nederland

Distillery Familiedistilleerderij Hooghoudt

Master Distiller Frank Leijstra

Omschrijving Een speciaal triple gestookt kruidendistillaat geeft Hooghoudt Premium Jenever ongekende smaaknuances. Drie keer stoken zorgt voor een extra fijne smaak. Het zachte distillaat bevat o.a. jeneverbes, iriswortel en steranijs. Extracten van venkelzaad, oranjebloesem en kardemom geven Premium Jenever iets zoets en bloemigs.

Botanicals Jeneverbes, Graan, Iriswortel, steranijs, venkelzaad, oranjebloesem, honing en Kardemom

Alcohol % 35%

Perfect Serve De klassieke ‘straaljager’ (jenever met bitter lemon) is een frisse, zomerse mix met

een licht zuurtje. Straaljagers worden in het Amerikaanse leger ook wel Fighting Falcons genoemd. Dus doopten we deze mix tot ‘Fizzy Falcon’.

Ingrediënten:

  • Hooghoudt Premium Jonge Jenever
  • Citroen
  • Munt
  • Bitter Lemon (bijv. Sicilian Lemonade van Fevertree)

Zo maak je deze klassieke mix:

  • Vul een longdrink glas met veel ijs, zo blijft je drankje lekker koel
  • Schenk 1/3 van het glas vol met Premium Jonge Jenever
  • Voeg 2/3 Bitter Lemon toe
  • Roer de mix door
  • Garneer met 3 schijfjes citroen en een takje munt

Website www.hoohoudt.nl

Nose Frisse tonen van jeneverbes, steranijs en kardemom. Licht floral van de heidehoning

en oranjebloesem. Zachte geuren, mooi in balans

Taste Fluweelzachte Jonge Jenever. In de smaak subtiel jeneverbes, steranijs, kardemom en honing. Zacht en fris

Finish In de nasmaak een frisse, licht kruidige en zachte graansmaak.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.