Jenever & Gin Festival Groningen

Hooghoudt Oude Graanjenever

Merk Hooghoudt Oude Graanjenever

Stijl Oude Graanjenever

Opgericht 1888

Land Nederland

Distillery Familiedistilleerderij Hooghoudt

Master Distiller Frank Leystra

Omschrijving Voor deze klassieke jenever gebruiken we een vooroorlogs recept met lekker veel

eigen gestookte moutwijn. Een deel daarvan hebben we 17 jaar laten rijpen op eikenhouten oloroso sherryvaten. De granige moutwijn en lichtkruidige jeneverbes zijn mooi in balans met zachte tonen van hout en vanille. 

Botanicals Jeneverbes, Granen,

Alcohol % 38%

Perfect Serve Old Ginger

Deze avontuurlijke mix heeft van alles in zich: hij is fris met een licht zuurtje en een heel licht zoetje. Doordat de smaak een beetje pittig is, is dit drankje aangenaam complex.

Ingrediënten:

Hooghoudt Premium Oude Graanjenever

Ginger Ale

Limoen

IJsblokjes

Zo maak je deze avontuurlijke mix: 

Vul een longdrink glas met veel ijs, zo blijft je drankje lekker koel

Schenk 1/3 van het glas vol met Premium Oude Graanjenever

Voeg 2/3 Ginger Ale toe

Squeeze een partje limoen & voeg deze toe

Roer de mix door & geniet!

Tip van de Smaakmaker: Wil je de licht bittere, spicy en zure tonen iets onderdrukken, gebruik dan sinaasappel in plaats van limoen

Website www.hooghoudt.nl

Nose Combinatie van frisse én rijpe tonen. Frisheid van de jeneverbes en citrus. Rijpe

tonen 17 jaar gelagerde moutwijn op Sherry Olorossovaten zoals krenten, rozijnen, hout en vanille.

Taste In de mond licht filmend, zachte granigheid en lichte rijpingstonen van hout en

Sherry olorosso

Finish Zacht en fris met een licht kruidige smaak met gedroogd fruit en lichte notigheid

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.