
Hooghoudt Oude Graanjenever
Merk Hooghoudt Oude Graanjenever
Stijl Oude Graanjenever
Opgericht 1888
Land Nederland
Distillery Familiedistilleerderij Hooghoudt
Master Distiller Frank Leystra
Omschrijving Voor deze klassieke jenever gebruiken we een vooroorlogs recept met lekker veel
eigen gestookte moutwijn. Een deel daarvan hebben we 17 jaar laten rijpen op eikenhouten oloroso sherryvaten. De granige moutwijn en lichtkruidige jeneverbes zijn mooi in balans met zachte tonen van hout en vanille.
Botanicals Jeneverbes, Granen,
Alcohol % 38%
Perfect Serve Old Ginger
Deze avontuurlijke mix heeft van alles in zich: hij is fris met een licht zuurtje en een heel licht zoetje. Doordat de smaak een beetje pittig is, is dit drankje aangenaam complex.
Ingrediënten:
Hooghoudt Premium Oude Graanjenever
Ginger Ale
Limoen
IJsblokjes
Zo maak je deze avontuurlijke mix:
Vul een longdrink glas met veel ijs, zo blijft je drankje lekker koel
Schenk 1/3 van het glas vol met Premium Oude Graanjenever
Voeg 2/3 Ginger Ale toe
Squeeze een partje limoen & voeg deze toe
Roer de mix door & geniet!
Tip van de Smaakmaker: Wil je de licht bittere, spicy en zure tonen iets onderdrukken, gebruik dan sinaasappel in plaats van limoen
Website www.hooghoudt.nl
Nose Combinatie van frisse én rijpe tonen. Frisheid van de jeneverbes en citrus. Rijpe
tonen 17 jaar gelagerde moutwijn op Sherry Olorossovaten zoals krenten, rozijnen, hout en vanille.
Taste In de mond licht filmend, zachte granigheid en lichte rijpingstonen van hout en
Sherry olorosso
Finish Zacht en fris met een licht kruidige smaak met gedroogd fruit en lichte notigheid
Bestel nu je tickets

Over het festival
Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.
Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.