Jenever & Gin Festival Groningen

Hooghoudt Korenwijn

Merk Hooghoudt Korenwijn

Stijl Korenwijn

Opgericht 1888

Land Nederland

Distillery Familiedistilleerderij Hooghoudt

Master Distiller Frank Leystra

Omschrijving Hooghoudt Korenwijn is zacht en moutig. Ons familierecept bevat naast een vleugje lichtkruidig jeneverbesdistillaat extra veel (ongelagerde) moutwijn. Traditioneel gestookt in een koperen ketel. De combinatie van rogge, tarwe en mais zorgt voor een volgranige, intens krachtige en toch zachte smaak.

Botanicals Jeneverbes, Rogge, Tarwe en Mais

Alcohol % 38%

Perfect Serve Dutch Negroni

De Negroni is de bartenders drink: van 9 op de 10 bartenders is dit het favoriete drankje. Daarnaast is het een ultieme aperitivo cocktail als je ‘m straight up drinkt (zonder ijs). Zo komen de ingrediënten het beste tot hun recht.

Ingrediënten:

  • Hooghoudt Korenwijn
  • Italian Rosso Vermouth
  • Campari
  • Orange bitters
  • Sinaasappel zest

Zo maak je deze klassieker:

  • Schenk 40 ml. Korenwijn in een old fashioned tumbler
  • Voeg 20 ml. Campari toe
  • Schenk 30 ml Italiaanse Vermouth hierop
  • Vul het glas verder met ijsblokjes
  • Voeg voor meer diepgang 2 dashes orange bitters toe
  • Roer 25 seconden door
  • Garneer met een zeste van sinaasappel

Website www.hooghoudt.nl

Nose Rijk granig, moutig met een hint van jeneverbes

Taste Prachtige balans tussen de granen rogge, tarwe en mais, jeneverbes en

kruiden/specerijen. Dit alles geeft een rijk, vol en filmend mondgevoel

Finish Aangename granigheid met zacht frisse tonen

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.