Jenever & Gin Festival Groningen

Hermit Dutch Coastal gin

 

Merk: Hermit Dutch Coastal gin
Type: London dry – new style
Jaar van oprichting: 2015
Land: Nederland
Distillery: Van Toor – Vlaardingen
Master Distiller: Leo Fontijne
Omschrijving: Hermit Dutch Coastal Gin is een zachte, onderscheidende, Nederlandse premium gin met een verfrissend citrus melange en een lichte zilte afdronk.
Hermit is heerlijk zacht en kan naast de mix ook makkelijk straight gedronken worden. Daarnaast biedt het zilte karakter een bijzondere food-pairing met sea-food zoals oesters, tonijn & kreeft.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes
koriander
sinaasappel
kardamon
kaneel
nootmuskaat
engelwortel
curacao schil
zoethout
Oosterschelder water
Alcoholprecentage: 43 %
Perfect Serve G&T: Fever Tree Mediterranean Tonic, grapefruit schil en zeekraal.
Smaak: fris, zacht met een zilte toon
Nose: citrus
Taste: zacht, fris gekruid met breede
Finish: licht gekruid en toch fris zacht

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.