Jenever & Gin Festival Groningen

HENDRICK’S GIN

 

Merk: HENDRICK’S GIN
Type: DISTILLED GIN
Jaar van oprichting: 2000
Land: SCHOTLAND
Distillery: WILLIAM GRANT & SONS
Master Distiller: MS. LESLEY GRACIE
Omschrijving: Hendrick’s is een waarachtige, superpremium gin met een eigenzinnig karakter door zijn meest buitengewone symfonie van smaken. Het unieke karakter van Hendrick’s Gin wordt in Schotland gevormd door 11 botanische ingrediënten, waarnaast de hoofdrollen gaan naar infusies van Nederlandse komkommers en de Bulgaarse Rosa Damascena.
Botanicals (NL naam) Naast de infusies van komkommer en roos bestaat Hendrick’s eigenzinnige smaak uit de 11 botanicals moerasspirea, engelwortel, sinaasappelschil, koriander, iriswortel, karwijzaad, kamille, vlierbloesem, jeneverbes, citroenschil en staartpeper.
Alcoholprecentage: 41.40%
Perfect Serve: G&T Hendrick’s Gin, Thomas Henry Tonic Water, gegarneerd met een lange sliert hollandse komkommer
Smaak:
Nose: Droge jeneverbes, frisse citrus en pittige koriander bouwen op tot een verrassend bloemig en groen aroma van viooltjes en roos. Complex en delicaat.
Taste: Subtiele zoetheid gaat over in kruidige citrus en een frisse botanische toets. Aardse specerijen onthullen zich om overspoeld te worden door een explosie van botanische smaken.
Finish: Een diepe, meer complexe, ronde smaak met een langaanhoudend aroma van bloemige roos die op het pallet achterblijft. Een verfrissende sensatie is het slotakkoord.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.