Jenever & Gin Festival Groningen

Helsinki Dry Gin

Merk Helsinki Dry Gin

Stijl (bv London Dry Gin)

Opgericht (2012)

Land Finland

Distillery Helsinki Distilling Company

Master Distiller Mikko Mykkänen

Omschrijving

Helsinki Dry Gin is een artisanal premium craft gin. Het is heel fris en is gemaakt voor en puur en met mixers te drinken. Het is heerlijk in G&T, Negroni, John Collins en veel andere lekkere cocktails.

Botanicals

Jeneverbes, rode bosbes, venkelzaadjes, corianderzaadjes, iriswortel, angelica wortel, citroenpeel, rode sinaasappelpeel, rozenblaadjes

Alcohol % 47% alc

Perfect Serve Helsinki Dry Gin, Franklin & Sons, pompelmoes, rode bosbessen

Website www.Helsinki.cafe

Nose Fris, fruiten, anijs

Taste sterk maar zacht, geen bitter nasmaak, vol met smaak, sterk jeneverbes

Finish blijft hangen

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.