Jenever & Gin Festival Groningen

Hayman’s

 

Merk: Hayman’s
Type: London Dry Gin
Jaar van oprichting: 1988
Land: Verenigd Koninkrijk
Distillery: Hayman Ltd./East Anglia
Master Distiller:Lizzie Bailey
Omschrijvin Een frisse, stevige, traditionele London Dry Gin met aanwezige citroen tonen, prachtig in balans gebracht, met een elegante en fijne finish.
Botanicals (NL naam) jeneverbes, korianderzaad, kaneel, kassia, nootmuskaat, iriswortel, zoethout, citroenschil, sinaasappelschil en engelwortel.
Alcoholprecentage: 40%
Perfect Serve G&T: Een perfecte partner met tonic en een schijfje limoen.
Smaak: Een frisse en elegante Gin
Nose: Frisse citrus, heldere jeneverbes en florale accenten in de neus
Taste: Hints van peper, samen met een frisse mix van citrussmaken en hints van zoethout, maken deze gin tot een zeer veelzijdige en elegant smakende gin.
Finish: Een evenwichtige, elegante en verfijnde finsh

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.