Jenever & Gin Festival Groningen

Hayman’s Family Reserve Gin

Merk: Hayman’s
Type: Family Reserve Gin
Jaar van oprichting: 1988
Land: Verenigd Koninkrijk
Distillery: Hayman Ltd.
Master Distiller: Hayman Ltd./East Anglia
Omschrijving: Hayman’s Family Reserve Gin is een afspiegeling van de gin zoals deze in de weelderige Gin Palaces rond 1800 in Engeland werd gedronken. Drie weken gelagerd op Schotse whisky vaten,
Botanicals (NL naam)
Alcoholprecentage: 41.30%
Perfect Serve G&T
Smaak: Een dry gin, met zachte peperige tonen en een lange citrus finish.
Nose: Aromatisch met de karakteristieke tonen van jeneverbes en koriander en zachte hints van hout.
Taste: Deze unieke gin heeft een volle smaak en peperige, kruidige tonen van de dominant aanwezige jeneverbes en koriander. Subtiele zachte tonen van hout.
Finish: Een full bodied Gin met een uitgebalanceerde finish.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.