Jenever & Gin Festival Groningen

Greenall’s

 

Brand: Greenall’s
Type: London Dry Gin
Year started: 1761
Country: Engeland
Distillery: G&J Distillers
Master Distiller: Joanne Moore, Master Distiller No7
discription: Greenall’s The Original London Dry Gin gebruikt het geheime recept dat al meer dan 250 jaar is overgeleverd door middel van slechts 7 meester distilleerders. Deze geheime mix van 8 plantenextracten geeft een klassieke London Dry Gin met rijke jeneverbes notities, in balans met rijpe citrus en kruiden
Botanicals (NL naam) Wilde Toscaanse Jeneverbes Engelwortel Spaanse citroenschil Marokaanse Koriander
Alcohol: 40%
Perfect Serve G&T Het best geserveerd als een klassieke G & T met twee partjes limoen.
website: www.greenallsgin.com
Flavour:
Nose: Afgeronde jeneverbes notities en rijpe citrus aroma’s, die vers en pittig zijn; eindigt met houtige, aardse geuren en warme specerijen.
Taste: Zijdezacht welke zich ontwikkelt tot een rijke kamfer en citrus smaak met onderliggende oosterse specerijen.
Finish: Een lange afdronk met delicate bitter en overgebleven zoetheid.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.