Jenever & Gin Festival Groningen

Gospel Spirits Dutch Gin

Merk Gospel Spirits Dutch Gin

Stijl Dry Gin

Opgericht 2015

Land Nederland

Distillery Distilleerderij Jopenkerk Hoofddorp

Master Distiller Freddie Talbot-Ponsonby

Omschrijving Alle kennis en liefde van het distilleerproces voor deze gin komen samen in een fluweelzachte smaak vol karakter. Gospel Gin is een unieke dry gin met een kruidendistillaat van onder andere jeneverbes, korianderzaad, sinaasappel, grapefruit, zoethout en een rijke mix van paradijszaad, pastinaak en Mittelfrüh-hop.

Botanicals Mittelfrüh-hop, pastinaak, paradijszaad, jeneverbes, korianderzaad, sinaasappel, grapefruit en zoethout

Alcohol % 41%

Perfect Serve 50ml Dutch Gin, 100ml Fever-Tree Mediterranean Tonic en een schijf rode paprika als garnering

Website https://www.gospelspirits.nl/

Nose Kruidige tonen van de Mittelfrüh-hop in combinatie met de jeneverbes

Taste Aards door de pastinaak

Finish Zacht, kruidig met hints van zoethout en paradijszaad

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.