Jenever & Gin Festival Groningen

Funky Falcon – Pale Ale 5,2%

Licht, fris, en zeer goed doordrinkbaar bier met citroengras. Dankt zijn naam vooral aan de funky hopsoorten die gebruikt worden.

Kleur
Hijs goud!

Geur
Er ontstaat een soort van verliefdheid bij het ruiken van deze Pale Ale. Alles komt samen in de meloen, citroen en citroengras aromas. Héél licht zoet.

Smaak

Zoals het label al doet vermoeden smaakt dit funky biertje meteen naar citroengras. Andere citrustonen zijn ook direct aanwezig en de fijnproever kan zelfs een beetje pomelo ontdekken.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.