Jenever & Gin Festival Groningen

Friends Gin Premium

 

Merk: Friends Gin Premium

Stijl: London Dry

Opgericht: 2014

Land: Portugal, Alentejo

Master Distiller: Tiago Cabaco

Omschrijving: Unieke gin gemaakt op basis van een distillaat van houtgerijpte Touriga Nacional. Een uit de hand gelopen project van twee vrienden: Luis Ferreira en Tiago Cabaco, vandaar de naam Friends Gin. De gin wordt vier maal gedistilleerd met 38 botanicals (na het uitproberen 438 blends gedurende 4 jaar!).

Het resultaalt is een zeer zuivere frisse gin met fruit en citrus tonen met een zeer complexe afdronk.

Botanicals Jeneverbes, Distillaat van Touriga Nacional en 36 geheime botanicals

Alcohol: 43%

Perfect Serve: Tonic en 4 druiven met eventueel wat jenever besjes

Website: www.kerstensspirits.nl

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.