Jenever & Gin Festival Groningen

Filliers Dry Gin 28 CLASSIC

 

Merk: Filliers Dry Gin 28 CLASSIC
Type: Gin
Jaar van oprichting: 1880
Land: België
Distillery: Filliers Distillery
Master Distiller: Pedro Saez Del Burgo
Omschrijving: Deze gin is een ambachtelijk vervaardigde premium gin, waaraan tijdens het distillatieproces 28 kruiden worden toegevoegd, die met grote zorg zijn geselecteerd door de meesterstoker. Filliers Dry Gin 28 wordt met veel geduld in kleine partijen gedistilleerd, in de traditionele koperen distilleerketels en -kolven van Distilleerderij Filliers, opgericht in 1880.
Botanicals (NL naam) 28, waarvan e Belangrijkste zijn: Belgische hop Angelicawortel piment lavendel verse citrusvruchten
Alcoholprecentage: 46%
Perfect Serve G&T De Gin bevat al 28 kruiden, daarom is een schijfje Limoen & of zeste met een neutrale tonic perfect
website www.filliersdrygin28.be
Smaak:
Nose: Een complex geheel van vruchten, kruiden en bloemen. Jeneverbes, direct gevolgd door frisse toetsen van verse citrusvruchten en sinaasappel. Discrete ondertoon van lavendelbloesem.
Taste: Natuurlijke smaak van volle citrusvruchten, exotische kruiden en jeneverbessen. Verrassend zacht, de smaak is het perfecte huwelijk van vers citrusfruit en zorgvuldig geselecteerde kruiden. De citrusvruchten zorgen voor een frisse zachte smaak maar geven tegelijkertijd de nodige aciditeit aan onze gin. De exotische kruiden, zoals piment, zorgen voor een pittige ondertoon terwijl het samenspel van geselecteerde kruidenwortels en de hop de nodige bitterheid geven die onze gin complex en uniek maakt.
Finish Zachte, lange afdronk zonder zoet te zijn met een verfrissende mooie, droge finale.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.