Jenever & Gin Festival Groningen

Ferdinands Quine Gin

 

Merk: Ferdinands Quine Gin

Stijl: Quince Gin

Opgericht: 1824

Land: Duitsland Moesel

Master Distiller: Andreas Vallendar

Omschrijving: een eigentijdse versie van de Sloe Gin, maar dan op basis van Kweepeer uit de buurt van de distilleerderij. Een zachte zoet product met verfijning Botanicals Jeneverbes, Ferdinands Dry Gin, kweepeer en suiker.

Alcohol: 30%

Perfect Serve: Met Tonic van Dr Polidori of Indi Botanical Tonic

Website: www.saar-gin.com en www.kerstensspirits.nl

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.