Jenever & Gin Festival Groningen

Fentiman’s Tonic

 

Merk: Fentimans
Type: Botanically Brewed Tonic Water
Jaar van oprichting: 1905
Land: UK
Distillery: Fentimans, Fearless House
Master Distiller: n/a
Omschrijving: Verfrissend, onderscheidend citrus karakter, met een zweem van kinine. Een mix van limoenblaadjes, Jeneverbes en citroengras extract zorgt voor een unieke smaak.
Botanicals (NL naam) Limoenblad Jeneverbes Citroengras
Perfect Serve G&T: Vl92
Smaak: Vol – Complex
Nose: Koriander
Taste: Citrus
Finish Fris:  Zacht

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.