Jenever & Gin Festival Groningen

Double You Gin

Merk: Double You Gin

Stijl: Premium Gin

Opgericht: 2013

Land: België

Distillery: Stokerij Wilderen

Master Distiller: Roland Vanderlinden

Omschrijving: Wilderen Double You Gin, gedistilleerd, gebotteld, gelabeld én verzegeld in Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen.

Deze Gin is gemaakt met 21  plantaardige en regionale kruiden, toegevoegd in geheime proporties.

Het resultaat is een kruidig boeket en een karaktervolle smaakperceptie, zo complex als een Engel en een Duivel op je schouder…

Botanicals: O.a jeneverbes, hop, roos, bloesem, koriander… en nog vele andere.

Alcohol %: 43,70%

Perfect Serve: in de mix met Fever Tree Elderflower en afwerken met bijgeleverde zoethout

Website: www.brouwerijwilderen.be

Nose: Floraal

Taste: Kruidig – Floraal – Fris

Finish: Floraal – Zoet – Kruidig

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.