Jenever & Gin Festival Groningen

Double Dutch Tonic

 

Merk Double Dutch Tonic

Watermelon en Double Dutch Basil

Opgericht: 2014

Land: Engeland, London

Master Distiller: Joyce en Raissa de Haas

Omschrijving: Double Dutch is eigenlijk een behoorlijk uit de hand gelopen afstudeeropdracht van Joyce en Raissa de Haas in Londen. Deze oorspronkelijk uit Nederland komende tweeling heeft het idee gehad mooie mixers te maken die zeer geschikt zijn voor gin en vodka maar ook als alcoholvrije drank zeer lekker zijn. Het is nu in Londen al zeer succesvol in de top Horeca als de Dorchester en de mooie warenhuizen

Botanicals

Alcohol:  0%

Website: http://doubledutchdrinks.com/ en www.kerstensspirits.nl

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.