Jenever & Gin Festival Groningen

Dolin Vermouth de Chambery

Merk: Dolin Vermouth de Chambéry

Jaar van oprichting: 1815

Land: Frankrijk

Distillery: Maison Dolin & Cie

Omschrijving: De laatst overgebleven onafhankelijke vermoutmaker in Chambéry (Frankrijk). Alle vermouts van Dolin worden gemaakt van Ugni-blanc wijn, waarin 17 tot 35 kruiden en specerijen worden gemacereerd.Er wordt verder niets aan de vermout toegevoegd. De vermouts van Dolin staan bekend voor hun ongekende frisheid, zuiverheid en complexiteit. In tegenstelling tot hun commerciëlere concurrenten is de vermout aannemelijk lichter, droger en minder scherp.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.