Jenever & Gin Festival Groningen

By the Dutch – Gin

Our Dry Gin is a careful blend of different botanicals distillated separately in small batches.
For this reason, each single flavor and aroma they bear is still recognizable: Blood Orange and Lemon Peel are balanced by the spiciness of Coriander, Nutmeg and Cinnamon and enriched by the herbal notes of Laurel Leaves and Cardamom. And, of course, Juniper Berries donate the traditional character.
Perhaps a bit nostalgic of its ancestor Genever, ‘By the Dutch Dry Gin’ retains a tiny portion of malt-wine. The Dutch-Touch!

Explosion of citrus fruits and juniper berries, immediately balanced with the different layers of botanicals, like cinnamon, laurel, nutmeg, cinnamon, cardamom, blood orange, lemon peel and coriander. The flavors are lingering on the pallet for a long period of time.

Bestel nu je tickets

Tickets

Over het festival

Ooit, lang geleden, werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en het goede nieuws is dat ook jenever met een wereldwijde comeback bezig is. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Koop direct je kaarten voor vrijdagavond, zaterdagmiddag of zaterdagavond. Tickets zijn inclusief glas, Jenever & Gin Guide en het proeven van alle dranken. Plaatsen voor Chef's Table kosten € 99 per persoon en zijn inclusief het diner, drankjes en toegang tot het Jenever & Gin Festival. Ook het proefglaasje en de Jenever & Gin Guide zijn bij de prijs inbegrepen.